Scafom-rux förvärvar svenska Tobit och expanderar i Norden

Scafom-rux förvärvar svenska Tobit och expanderar i Norden

Scafom-rux stärker fotfästet i Sverige genom att förvärva sin svenska distributör Tobit. Tobit är ledande på den regionala marknaden i norra Sverige med egen webbshop. Förvärvet kompletterar Scafom-rux svenska verksamhet i södra Sverige och skapar en stark plattform för expansion även i Norge och Finland. För Tobits kunder innebär affären ännu bättre service med möjlighet att även hyra ställningar.

”Jag är mycket nöjd med förvärvet av Tobit och ser fram emot att jobba med Johan Sandin, grundare av Tobit. Tillsammans kan vi erbjuda försäljnings- och uthyrningslösningar till kunder i hela Sverige. Vi ser goda möjligheter att expandera vår verksamhet i norr givet de stora investeringar som kommer att ske i regionen”, säger Anders Olausson, VD för Scafom-rux i Sverige och den som startade Scafom-rux svenska dotterbolag 2022 tillsammans med Tobias Persson.

Efterfrågan på Scafom-rux-produkter i norra Sverige är stor. Utöver Tobits befintliga försäljning finns en betydande marknad för uthyrning av ställningsmaterial, en affär som kräver mer kapital. Som en del av Scafom-rux kan affären skalas upp.

”Norrland blir centrum för en massiv satsning på den gröna omställningen. Enligt planerna kommer mer än 1000 miljarder investeras i nya stålverk, batterifabriker och energilösningar i regionen. Tobit är den största säljaren av byggnadsställningar i regionen. Scafom-rux kommer att kunna utnyttja den kommande boomen genom att använda Tobits nätverk och kundbas som vi har byggt sedan 2016”, säger Johan Sandin.

Anders Olausson (VD Scafom-rux Sverige), Johan Sandin (grundare av Tobit) och Tobias Persson (Operativ chef Scafom-rux Sverige).


Scafom-rux planerar att integrera Tobit i det befintliga svenska dotterbolaget för att ha ett samlat kunderbjudande i Sverige. Tobit kommer därför att byta namn under 2024. Johan Sandin blir Area Sales Manager North för Scafom-rux svenska verksamhet.

”Tobit tillför nya dimensioner med sin webbshop, betalningslösningar och starka position i kundsegment som vi tidigare inte har bearbetat. Mot bakgrund av de stora investeringarna i norra Sverige är det viktigt för oss med stark närvaro i regionen. Förvärvet ger kunderna i norra Sverige möjlighet att hyra våra ställningar, medan kunderna i söder får tillgång till webshopen och en bredare produktportfölj”, säger Koen de Wit, koncernchef för Scafom-rux Holding.

För ytterligare information, vänligen besök www.scafom-rux.se or tobit.se

Tillbaka

Kommentarer

Lägg till en kommentar

Räkna ut 9 plus 8.

Ta kontakt med Scafom-rux

Stronger. Together.

Hela Scafom-rux-teamet är dedikerat till att hjälpa dig med alla dina frågor om ställningar. Kontakta oss!