5 tips för att få ditt ställningsmaterial att hålla längre

5 tips för att få ditt ställningsmaterial att hålla längre

Tunga laster, flera tiotals personer som klättrar upp och ner varje dag, en oavsiktlig smäll här och där - din byggnadsställning får utstå mycket stryk i varje projekt. Det är därför inte förvånande att vissa delar kan gå sönder snabbt. För att undvika för tidigt slitage är det värt att investera i följande Högkvalitativa byggnadsställningar.. Du bör också vara uppmärksam på en bra korrosionsskydd, såsom galvanisering. I kombination med regelbundna underhållskontroller av ditt ställningsmaterial kan du använda det under lång tid. För att förlänga livslängden på din byggnadsställning ytterligare har vi samlat några tips till dig här.

Skydda dina ställningsdelar från fukt

En bra byggnadsställning klarar naturligtvis regn och fukt utan problem. Dock finns det delar som mår bättre av att skyddas. Särskilt ställningsdelar som är känsliga för vatten på lång sikt, till exempel träplankor, men även muttrar och skruvar, bör om möjligt skyddas från fukt och hållas så torra som möjligt. På så sätt kan du använda dem under lång tid.

Stapla ställningsmaterialet på rätt sätt

Ibland måste saker och ting helt enkelt göras snabbt. Då är det lätt att bli lite, ska vi säga, slarvig med ställningsmaterialet. Men om du vill få ut mycket av ditt material under lång tid bör du se till att ditt team är utbildat i korrekt hantering och underhåll av ställningsmaterialet. Även små knep kommer att se till att du kan använda ditt ställningsmaterial under lång tid. Du bör till exempel alltid stapla ställningsdelar med kilar utanför huvudet på ledarna så att kilarna inte kan böjas.

Ersätt skadat material i ett tidigt skede

Även det bästa ställningsmaterialet är utsatt för tidens tand. Om du upptäcker en skadad ställningsdel bör du byta ut den så snart som möjligt. Den utgör inte bara en säkerhetsrisk för dig och ditt team, utan kan också skada andra ställningsdelar som fortfarande är intakta.

Rengör ställningsmaterialet före varje lagring

Rent ställningsmaterial ser inte bara bättre ut, det håller också längre. Smuts, färgrester, betong eller liknande kan snabbt dölja materialskador som måste repareras före nästa användning. Regelbunden rengöring kan dessutom förhindra att du lagrar ditt ställningsmaterial med instängd fukt.

Använd en penetrerande vätska för muttrar och skruvar.

Alla rörliga och avtagbara delar, t.ex. muttrar och bultar, ska alltid vara i gott skick för att inte påverka din säkerhet. De kan också orsaka skador på resten av ditt ställningsmaterial om de är dåligt underhållna. För att förhindra detta kan du använda en penetrerande vätska. Detta förhindrar rost och att rörliga delar fastnar.

Har vi glömt något? Skriv dina tips om hållbara ställningsmaterial i kommentarerna.

Tillbaka

Kommentarer

Lägg till en kommentar

Addera 1 och 5.

Ta kontakt med Scafom-rux

Stronger. Together.

Hela Scafom-rux-teamet är dedikerat till att hjälpa dig med alla dina frågor om ställningar. Kontakta oss!